u

SLET NA EUROPU 2013.

YouTube 36'min

10 godina nakon uspješne 1. Hrvatske mirovno istraživačke misije na Mjesec 2003. „Izabella 11 - u potrazi za boljim životnim prostorom“ u režiji glazbene družine Cinkuši, došao je trenutak za korak dalje...
...idemo na Europu, Jupiterov satelit!!!

1.Lipnja 2013. u 13:00 sati po zemaljskom srednje evropskom vremenu, Hrvatska svemirska agencija „NAŠA“ lansirala je raketu „Planinarski dom Risnjak“ sa peteročlanom posadom. Projekt „SLET NA EUROPU“ potpomognut od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, na kojemu su godinama radili najveći hrvatski umovi, uspješno je okončan!
Nakon dobrih pola sata leta svemirsko vozilo „P.D.Risnjak“ uspješno je ateriralo na tlo Europe. Prekaljena petorka astronauta uspostavila je kontakt sa stanovnicima Europe – Europćanima te im prenijela naše vjekovne težnje i želje za europeizacijom.
„ Ovo je mali korak za malog čovjeka!“ - znakovite su riječi kapetana posade Tomislava Dostala Chipa stupanjem na europsko tlo.
Iako daleko naprednija civilizacija od naše, Europa nas prima i poručuje: „IMA JOŠ NADE ZA VAS!“
Povodom „sjedinjenja“ na livadi ispred planinarskog doma priređen je spektakularni SLET, Picksiebneri, Valungari i Cinkuši održali su koncerte, a razdragana masa radosno je klicala: „Svi smo mi Europa!“
Čitav događaj prošao je bez i jednog incidenta. Registriran je samo 1 (jedan) EUROSKEPTIK.


 
potpomognut od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba