u

 

DOBRI DUH 18.09.2011.

Od zamisli, kako bi to bilo kad bismo iznašli načina da putujemo u koju god poželimo točku prošlosti ili budućnosti, svi smo se mi bar jednom našli u vremeplovu.
Potaknuti činjenicom da je sve teže pronaći ljude dobrog duha i promišljajući o samom  tom pojmu na način da je duh povezan sa vremenom i kao takvoga ga se može postaviti vladarom vremena, došli smo do kotača-pokretača za vremeplov.

Plan je bio ući će u četvrtu dimenziju i iz vremenske crte izvući žive primjerke lokalnog podsljemenskog stanovništva od prapovijesti do današnjeg dana i smjestiti ih na obronke Medvednice, točnije u Planinarski dom Risnjak.Što se sve dogodilo kad se sretnu neandertalac i strina Bara iz 19. stoljeća, ili vitezovi  srednjeg vijeka sa planinarima iz prve polovice 20.st. ili pak stari Slaveni sa modernim čovjekom današnjice doznali smo na licu mjesta. Za sve zainteresirane fra Nikola alias Nikola Kezele, član Društva prijatelja glagoljice organizirao je radionicu glagoljaške kaligrafije, a Cinkuši su uz etno sastave „Dvi dangube“, Četir livade“ i „Planinarski dom“ pomoću glazbe održavali dobri duh.